Andre Onana
Geboren: 2 april 1996
Geboorteplaats: Nkol Ngok
Land: Kameroen
Clubs: Ajax
Positie: Keeper
Doelman Andre Onana uit Kameroen maakt vanuit de Samuel Eto'o voetbalacademy in 2010 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij staat tot en met begin 2015 onder contract bij de Catalanen maar zal er zijn officiele debuut niet maken.

Begin 2015 sluit Onana aan bij Jong Ajax en waarhij rugnummer 24 krijgt toegewezen. Door keepersproblemen mag Onana op 1 februari 2015 tijdens de Eredivisie uitwedstrijd tegen Vitesse (1-0 verlies) als reservedoelman achter Jasper Cillessen op de bank plaatsnemen. Ruim een week later maakt Onana zijn officiële debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League thuiswedstrijd tegen Achilles '29 (2-1 winst).

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 wordt Onana als vervanger voor de verhuurde Peter Leeuwenburgh door De Boer als derde keeper bij de A-selectie toegevoegd. Pas een seizoe later (onder trainer Peter Bosz) maakt Andre Onana op 20 augustus 2016 zijn officiele debut in Ajax 1 tijdens een met 2-1 verloren westrijd tegen Willem II. Hij mag in de basis starten omdat eerste doelman Jasper Cillessen op het punt staat een transfer te maken naar FC Barcelona.