Hakim Ziyech
Geboren: 19 maart 1993
Geboorteplaats: Dronten
Land: Nederland
Clubs: sc Heerenveen, FC Twente, Ajax
Positie: Aanvaller

De linksbenige aanvaller Hakim Ziyech speelt voor ASV Dronten voordat hij in 2004 in de voetbalacademie van Heerenveen-Emmen opgenomen wordt. Hij doorloopt acht jaar lang de jeugdopleiding voordat hij zich voor het eerst mag bewijzen in het eerste elftal van de club. In januari 2012 gaat hij met de eerste selectie mee op trainingskamp naar Portugal.

Zijn officiële debuut voor sc Heerenveen maakt Hakim Ziyech op 2 augustus 2012 in een thuiswedstrijd om de Europa League tegen Rapid Boekarest (4-0). Op 12 augustus maakt Ziyech zijn Eredivisie-debuut voor Heerenveen in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen NEC. In zijn debuutseizoen komt de aanvaller tot drie optredens in de hoofdmacht.

Het seizoen 2013-2014 wordt Hakim Ziyech's doorbraak. Hij krijgt van trainer Marco van Basten veel speeltijd en op acht november 2013 vestigt Ziyech definitief zijn naam als groot talent door in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (5-1) een fantastisch doelpunt te maken;met een afstandsschot van 35 meter laat hij doelman Jan Seda kansloos. Aan het einde van het seizoen wordt hij zelfs tot speler van het jaar verkozen bij de Friese club.

FC Twente

Aan het begin van het seizoen 2014-2015 is er veel interesse voor Hakim Ziyech. Zowel Feyenoord als FC Twente wil hem heel graag hebben. De aanvaller kiest voor een transfer naar FC Twente waar hij een contract voor vier seizoenen tekent. In Enschede groeit Hakim al snel uit tot een van de sterkhouders. Ziyech speelt voor FC Twente 76 officiële wedstrijden en komt daarin 32 keer tot scoren. Daarnaast geeft hij in zijn FC Twente- periode een karrevracht aan assists.

Ajax

Aan het begin van het seizoen 2016-2017 komt Ajax met FC Twente tot overeenstemming wat betreft een transfer van Ziyech naar de Amsterdammers. FC Twente ontvangt een transfersom van elf miljoen euro voor Ziyech. De middenvelder tekent een vijfjarig contract in Amsterdam.

Relevante links
Wikipedia
Hakim Ziyech op Wikipedia
Facebook
Hakim Ziyech op Facebook