Kostas Lamprou
Geboren: 18 september 1991
Geboorteplaats: Athene
Land: Griekenland
Clubs: Feyenoord, Willem II, Ajax
Positie:  Keeper

Doelman Kostas Lamprou begint in Griekenland met voetballen bij Atromidos Elpida en wordt opmerkelijk genoeg tijdens een zaalvoetbaltoernooi door Ajax gescout. Op 13-jarige leeftijd speelt hij slechts één seizoen in de Amsterdamse jeugdopleiding waarna hij bij Amstelveen Heemraad terugkeert naar het amateurvoetbal. Op zijn 16e wordt hij opnieuw gescout door een profclub, ditmaal door Feyenoord.

Van 2008 tot en met 2010 is Lamprou al enkele malen reservedoelman maar speeltijd in het eerste elftal krijgt hij niet. Feyenoord besluit hem in 2010 te verhuren aan Excelsior, echter krijgt hij echteronder trainer Alex Pastoor ook geen speelminuten.

Lamprou keert terug bij Feyenoord waar hij in het seizoen 2011-2012 als tweede doelman achter Erwin Mulder definitief tot de eerste selectie behoort. Meer dan enkele bekerduels keept hij vooralsnog niet.

In het begin van het seizoen 2012-2013 raakt eerste doelman Erwin Mulder geblesseerd aan zijn voet waardoor Lamprou onder de lat plaats mag nemen en eindelijk zijn kans kan gaan grijpen. De Griekse doelman maakt op 15 september 2012 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-0) en maakt behoorlijk indruk. Lamprou weet trainer Ronald Koeman uiteindelijk niet te overtuigen want wanneer Erwin Mulder na twaalf wedstrijden weer terug is van een blessure neemt de Griekse doelman weer plaats op de bank, een plek die hij ook in het seizoen 2013-2014 warm houdt.

Wanneer Feyenoord voor het seizoen 2014-2015 Warner Hahn vastlegt, lijkt een toekomst van Lamprou bij Feyenoord verspeeld. Hij tekent daarom in juli 2014 voor het seizoen ervoor gepromoverde Willem II. Hij komt op huurbasis over van Feyenoord. Ook Excelsior was in de race om Lamprou over te nemen, maar die club ving helaas bot. Bij Willem II gaat Lamprou de concurrentiestrijd aan met David Meul. Kostas Lamprou zal drie seizoenen lang eerste doelman van Willem 2 zijn tot het moment (aan het einde van het seizoen 2016-2017) dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Reserve doelman Ajax

Op 1 augustus 2017 tekent Lamprou voor een seizoen bij Ajax. Daarmee keerde hij terug bij de club waar hij in de jeugd één jaar speelt. Lamprou wordt in Amsterdam reservedoelman, net als de eveneens in de zomer van 2017 aangetrokken Benjamin van Leer.


 

Relevante links
Wikipedia
Kostas Lamprou op Wikipedia
Goal.com
Kostas Lamprou op Goal.com
   
Voetbalzone
Kostas Lamprou op Voetbalzone