Lasse Schone
Geboren: 27 mei 1986
Geboorteplaats: Glostrup
Land: Denemarken
Clubs: De Graafschap, NEC, Ajax
Interlands: 32 (3 goals)
Positie: Middenvelder

Lasse Schøne begint met voetballen bij Lyngby BK in zijn geboorteland Denemarken waar hij op 16-jarige leeftijd wordt gescout door SC Heerenveen. Schøne speelt in Heerenveen voornamelijk in het tweede elftal voordat hij in 2006 assistent-trainer Jan de Jonge achterna gaat en richting De Graafschap vertrekt. Hier maakt hij zijn competitiedebuut op 11 augustus 2006 in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In dat seizoen speelt Schøne 36 wedstrijden spelen en maakt hierin vijf doelpunten.

Lasse Schøne groeit bij de Superboeren steeds meer uit tot een belangrijke en spelbepalende speler. Mede door de inbreng van Lasse wordt De Graafschap in het seizoen 2006-2007 kampioen in de Eerste Divisie en promoveert het naar de Eredivisie.

NEC

Vanaf juli 2008 speelt Schøne voor NEC in Nijmegen waar hij een driejarig contract tekende. Niet snel daarna, in 2009 wordt Schøne voor het eerst geselecteerd voor nationale elftal van Denemarken. De talentvolle middenvelder kent een uitstekende periode bij NEC waar hij van 2008 tot en met 2012 vier seizoenen onder contract staat. NEC probeert in 2011 en 2012 verschillende keren zijn contract open te breken en te verlengen, maar de Deen geeft aan van zijn transfervrije status gebruik te willen maken. Ook in het seizoen 2011-2012 behoort de spelmaker geregeld tot de uitblinkers van de Nijmeegse ploeg.

Ajax

Op 18 april 2012 wordt duidelijk dat de Deense middenvelder vanaf het seizoen 2012-2013 voor Ajax gaat voetballen. Hij tekent in Amsterdam een contract voor drie seizoenen en is de 21e Deen die bij Ajax onder contract komt te staan. Bij zijn presentatie zegt hij trots te zijn dat hij bij dezelfde club als zijn grote voorbeeld Michael Laudrup komt te spelen. Gezien de transfervrije status van de Deense middenvelder betaalt Ajax geen transfersom aan NEC.

Schone kent een redelijk eerste seizoen in Amsterdam. Door de hevige concurrentie is hij niet altijd zeker van een basisplaats en wordt hij gepositioneerd op verschillende posities. Hij komt hierdoor toch nog op 32 gespeelde westrijden. Hij wint met de club de landstitel. In het seizoen 2013-2014 is hij wel zeker van een basisplaats en is hij met 29 competitiewedstrijden, acht assists en acht doelpunten zelfs de meest waardevolle speler en heeft zodoende een groot aandeel in de vierde achtereenvolgende behaalde landstitel.