De Graafschap
Opgericht: 1 februari 1954
Stad: Doetinchem
Provincie: Gelderland
Voorzitter: Dick Chargois
Stadion: De Vijverberg
Capaciteit: 12.600
Website: www.degraafschap.nl
Stadion: De Vijverberg
Na oprichting in 1954 speelde de Superboeren uit Doetinchem in de “wilde bond” NBVB. Deze voetbalbond werd opgericht na aanleiding van de weigering van de KNVB om professioneel voetbal in te voeren.  Na de fusie tussen de NBVB en de KNVB trad De Graafschap toe tot de reguliere profcompetitie. De Graafschap speelde vanaf oprichting afwisselend in de eerste en de eredivisie.

De Graafschap staat bekend om inzet en strijd tijdens de wedstrijden. Tijdens Eredivisie wedstrijden is het stadion van De Graafschap, De Vijverberg regelmatig uitverkocht en zorgen de supporters (de harde kern zit op de Spinnekop) voor veel sfeer tijdens wedstrijden.

Prominente (oud) spelers De Graafschap

Ernie Brandts, John van de Brom, Hans Polko, Klaas Jan Huntelaar, Andre van der Leij, Dick Schoenaker, Ali Ibrahim, Hans Kraaij jr, Jean Paul van Gastel, Guus Hiddink, Jurrie Koolhof, Olaf Lindenbergh, Martijn Meerdink, Ron Olyslager,  Sonny Silooy, Oussama Assaidi, Eric Viscaal en Jan Vreman.

Prominente (oud) trainers

Piet de Visser, Henk Ellens, Simon Kistemaker, Fritz Korbach, Frans Thijssen, Frans Adelaar, Peter Bosz, Jan de Jonge en Darije Kalezic.

Prestaties/ prijzen De Graafschap

Kampioen Eerste divisie (3x) 1991, 2007 en 2010.

Stadions De Graafschap

1954 – heden Stadion de Vijverberg

 
Relevante links

De Graafschap
Officiële website van Voetbalclub De Graafschap. Op degraafschap.nl vind je natuurlijk het laatste voetbalnieuws. Daarnaast vind je er alle spelers van de complete eerste selectie van de club (incl foto's) net als alle jeugdselecties uit de voetbalacademie. Ook vind je op de website: alle standen, speelschema's, informatie over de club qua organisatie, info over het stadion, informatie over de kaartverkoop bij wedstrijden en een supportersforum.

Superboeren.nl
Op deze website is de officiële website van Supportersvereniging van De Graafschap. Ook op deze website vind je veel De Graafschap nieuws. Ook is er op de website informatie te vinden over de supportersvereniging (vriendenkring). Als je informatie zoekt omtrent kaartverkoop van uit en thuiswedstrijden of georganiseerde busreizen dan kun je dat ook hier vinden. Op superboeren kun je tevens informatie vinden over hoe je lid kunt worden van de supportersvereniging.

De Graafschap Startpagina
Op deze De Graafschap startpagina vind je erg veel De Graafschap gerelateerde links. Je vind er bijvoorbeeld links naar websites van huidige spelers maar ook van oud-spelers. Daarnaast vind je er onder ander: De Graafschap nieuws sites, links naar websites met alles over stadion de Vijverberg, links naar voetbalforums en fansites, wedstrijdschema van alle wedstrijden in de Eredivisie en fimpjes/ video's.

Facebook
De Graafschap is natuurlijk ook op Facebook te vinden. Op deze Officiële Facebook pagina vind je de laaste wetenswaardigheden omtrent De Graafschap.

Twitter
Op deze twitterpagina vind je de laatste tweets van De Graafschap. Blijf via Twitter op de hoogte van de laatste De Graafschap nieuwtjes.

Brigata Tifosi
De Brigata Tifosi is een onafhankelijk sfeerteam welke in 2003 is opgericht door enkele bekende supporters op De Spinnekop tribune in Stadion De Vijverberg. Doelstelling van de Brigata Tifosi is het creëren van een goede voetbalsfeer in het stadion. Daarnaast maakt, onderhoudt en beheert de Brigata Tifosi de vele spandoeken, vlaggen en banners in het stadion. De Brigata Tifosi staan bekend om de fantastisch grote sfeerdoeken tijdens (meestal tegen Vitesse of NEC) belangrijke wedstrijden.

Münchner Graafschapers
De Graafschap supportersvereniging in Duitsland.

BC de Voorzet
Businessclub De Voorzet is jongste businessclub van BV De Graafschap. Speciaal bedoeld voor voor klein MKB, ZZP'ers en startende ondernemers. BC De Voorzet beschikt over een eigen VIP ruimte onder de hoofdtribune, genaamd Univé Lounge.

Headliner De Graafschap
Deze Headliner pagina met De Graafschap nieuws biedt je links naar veel nieuwssites met de laatste nieuwsitems over de superboeren. Je vindt hier nieuws van onder andere ELF Voetbal, de Gelderlander, Goal.com, De Telegraaf, voetbalprimeur en Voetbalcentraal.

Youtube
Op Youtube.nl vind je enorm veel leuke video's van De Graafschap. Veel video's zijn door supporters gemaakt maar je vind er ook veel samenvattingen, interviews, clubliederen en algemene filmpjes over de Superboeren.