Opgericht: 23 juli 1902
Stad: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Voorzitter: Albert de Jong
Stadion: Stadion Woudestein
Capaciteit: 3.531
Website: www.sbvexcelsior.nl
Excelsior is één van de drie professionele voetbalclubs uit Rotterdam. Excelsior ligt in de wijk Kralingen in Rotterdam wat een verklaring geeft voor de bijnaam “de Kralingers”. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het gezellige stadion Woudestein waar maximaal 3.527 toeschouwers in kunnen.

Excelsior was de eerste voetbalclub in Nederland met shirtsponsoring. In 1974 (toen shirtsponsoring nog verboden was) speelde Excelsior korte tijd met de Letter A op de borst. Dit verweest naar de firma van Suikeroom en supporter Rob Albers, AKAI. Dit werd verboden. Pas in 1982 werd shirtsponsoring toegestaan waarna AKAI weer op de shirts verscheen.

Excelsior bivakkeert in zijn historie afwisselend in de Eredivisie en Eerste Divisie. Er is in Nederland veel sympathie voor Excelsior en wordt als kleine broer gezien van Feyenoord. Dit komt vooral doordat Excelsior enkele jaren als satellietclub voor Feyenoord fungeerde. Tot op heden werkt de professionele tak van Excelsior nog steeds met Feyenoord samen, met name op het gebied van de jeugdopleiding.

Prominente (oud) spelers Excelsior

Mario Been, Piet de Boer, Daan Bovenberg, Michel Bastos, Sjaak Roggeveen, Maarten Grobbe, Arie Vermeer, Heimen Lagerwaard, George Boateng, Winston Bogarde, Thomas Buffel, David Connoly, Royston Drenthe, Ferry de Haan, Salomon Kalou, Bart Lathuheru, Robert Maaskant, Oscar Moens, Aad de Mos, Robin van Persie, Graeme Rutjes, Mike Snoei, Gaston Taument en Andwele Slory, Mounir el Hamdaoui

Prominente (oud) trainers

Rob Janse, Thijs Libregts, Rob Jacobs, Cor Pot, Rob Baan, Adrie Koster, Henk van Stee, John Metgod, Mario Been, Ton Lokhoff, Alex Pastoor.

Prestaties/ prijzen Excelsior

Kampioen Eerste divisie (3x): 1974, 1979 en 2006.
 
Relevante links

Excelsior
Officiële website van voetbalclub Excelsior. Je vindt hier het laatste officiële nieuws, informatie over de club, programma voor de aankomende wedstrijden standen en uitslagen, informatie kaartverkoop, info over de Excelsior kidsclub en nog veel meer.

Supportersvereniging PRO Excelsior
Op de website van de supportersvereniging pro Excelsior vind je naast informatie over de supportersvereniging ook wedstrijdverslagen, nieuws, foto's en video's, collums, oud-voetballers en historische gegevens uit de geschiedenis van Excelsior.

Sportclub Excelsior
De vereniging Sportclub Excelsior is de amateur- en jeugdafdeling van de voetbalclub Excelsior Rotterdam. In samenwerking met Stichting Betaald Voetbal (SBV) Excelsior wordt samen de jeugdopleiding verzorgt. Enkele senioren- en veteranenteams van sportclub Excelsior spelen in de zondagcompetitie van de KNVB. 

Facebook
Officiële Excelsior Facebook pagina. Blijf op de hoogte van de laatste nieuws item's foto's en video's via de Facebook pagina van de Rotterdammers.

Twitter
Excelsior is ook op Twitter te vinden! Bekijk de laatste tweets op de Twitter pagina van voetbalclub Excelsior.

Youtube
De laatste video's van jou favoriete club Excelsior vind je op het eigen Youtube kanaal van de club. Je vindt hier samenvattingen van wedstrijden, interviews met spelers en  trainers, voor- en nabeschouwingen en andere video's over alles wat met Excelsior te maken heeft.

Excelsior Startpagina
Op de Excelsior startpagina vind je veel links naar websites die iets te maken hebben met de voetbalclub Excelsior. Er staan links op naar de officiële websites, fansites, supportersforums, links naar de amateurs van Excelsior, links naar websites waar je kaartjes kan kopen en links naar websites die gaan over de huidige selectiespelers en oud-spelers.

Excelsior Headliner
De Excelsior pagina op Headliner.nl staat boordevol nieuws. Headliner verzameld het laatste nieuws via RSS feeds van andere nieuws bronnen. Zo vind je hier nieuws afkomstig van websites als de Telegraaf, Algemeen Dagblad, het Parool, de Volkskrant, Voetbalzone, Goal.com, Voetbalcentraal en voetbalprimeur.

Excelsior Netwerk
Op Exceslior.netwerk.to kun je met andere Excelsior fans discusseren op het forum. Daarnaast vind je er het laatste voetbal nieuws, links naar andere Excelsior sites, de laatste stand in de Eredivisie, uitslagen, de opstelling, chatbox en het laatste transfernieuws.