Opgericht: 1 juli 1970
Stad: Utrecht
Provincie: Utrecht
Voorzitter: Wilco van Schaik
Stadion: Stadion Galgenwaard
Capaciteit: 23.750
Website: www.fcutrecht.nl
De club werd in 1970 opgericht uit een fusie tussen de betaalde voetbalafdelingen van Velox, Elinkwijk en DOS. FC Utrecht startte met Bert Jacobs als trainer direct in de Eredivisie van het betaalde voetbal en is naast Ajax, PSV, Feyenoord en Roda JC nog nooit uit de Eredivisie gedegradeerd.

FC Utrecht hecht veel belang aan het zelf opleiden van voetballers en heeft daarom een eigen voetbalacademie. Bekende spelers uit de eigen jeugd zijn o.a. Jan Wouters, Hans van Breukelen en Erik Pieters.

In de directe omgeving ontbreekt aan een echt grote rivaal. Voor FC Utrecht supporters is Ajax echter de opponent waar niet van verloren mag worden. Utrecht en Ajax Supporters zijn in het verleden nog wel eens met elkaar in aanraking gekomen. Beide clubs beschikken over vrij actieve harde kernen.

FC Utrecht is nooit landskampioen geweest. Wel heeft het 3 maal de KNVB beker gewonnen. In 2008 is FC Utrecht overgenomen door ondernemer Frans van Seumeren. Van Seumeren betaalde 16.000.000,- euro voor een belang van 51% in de club.

Prominente (oud) FC Utrecht spelers:

Jan Groenendijk, Leo van Veen, Joop van Maurik, Willem van Hanegem, Hans van Breukelen, Johan de Kock, Jan Wouters, Michel Vorm, Jan Willem van Ede, Willy Carbo, John van Loen, Frans Adelaar, Co Adriaanse, Dick Advocaat, Marco Boogers, Wlodzimierz Smolarek, Jean Paul de Jong, Henk Fraser, David di Tomasso, Jan van Halst, Hans Visser, Ferdi Vierklau, Michael Mols, Didier Martel, Igor Gluscevic, Dirk Kuijt, Gert Kruys, Gerald Vanenburg, Rob Witschge, Rob de Wit, Robin Nelisse, Patrick Zwaanswijk, Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Jacob Mulenga.

Prominente (oud) trainers:

Bert Jacobs, Jan Rab, Barry Hughes, Nol de Ruiter, Han Berger, Ab Fafie, Leo van Veen, Simon Kistemaker, Ronald Spelbos, Jan Wouters, Mark Wotte, Frans Adelaar, Foeke Booy, Willem van Hanegem en Ton du Chatinier.

Stadion FC Utrecht:

1970 – Heden: Stadion Galgenwaard.

Prestaties/ prijzen FC Utrecht:

KNVB beker (3x): 1985, 2003, 2004.

 
Relevante links

FC Utrecht
De officiële website van FC Utrecht. Je vind hier het laatste officiële FC Utrecht nieuws. Daarnaast vind je er alle informatie rondom de club, organisatie, historie en stadion. Ook wordt de complete selectie gepresenteerd inclusief foto's. Ook vind je alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden, informatie over de losse kaartverkoop en verkoop van seizoenskaarten en is er de officiële web- en fanshop.

Supportersvereniging FC Utrecht
Website van de supportersvereniging FC Utrecht. De SupportersVereniging van FC Utrecht (SVFCU) komt op voor de belangen van alle FC Utrecht supporters. De vereniging heeft een uitgebreide wedstrijd met uiteraard nieuws van de supportersvereniging zelf maar ook gewoon clubnieuws en wedstrijdverslagen, interviews, wedstrijd liederen, samenvattingen, info over het verenigingsmagazine Forza Magazine, wedstrijdschema, uitslagen, ranglijst, een fotoalbum met veel foto's van de afgelopen seizoenen, David di Tommaso trofee etc.

Bunnikside
De fanatieke FC Utrecht supporters van de Bunnikside hebben een eigen website. Op de site vind je veel nieuwsitems en achtergrond verhalen over alles rondom de club. Daarnaast recente uitslagen van wedstrijden uit de Eredivisie, KNVB Beker, Europa Cup of oefenwedstrijden, informatie en historie over de Bunnikside, fotoverslagen, historie FC Utrecht, alles over het Nieuwe en oude Galgenwaard stadion, oud-spelers, historie trainers, historie wedstrijdshirts, elftallen door de jaren heen, wedstrijdverslagen, alle voorzitters van de club, hall of fame, clubtopscorers, FC Utrecht liedjes, videos van de club van bijvoorbeeld Youtube en de NOS, supportersverhalen en de Bunnikside webshop.

Facebook
FC Utrecht ontbreekt natuurlijk niet op Facebook. Op deze officiële FC Utrecht Facebookpagina vind je de laatste Facebookberichten van de club. Daarnaast staan de laatste nieuwtjes online en worden er regelmatig foto's en video's geupload. Wordt vrienden met FC Utrecht op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste transfers, beelden van FC Utrecht TV, de tegenstanders, info over seizoenskaarten en clubkaarten, kaartverkoop, uitslagen, tussenstanden en nog veel meer. 

FC Utrecht Startpagina
Op de FC Utrecht pagina op Startpagina.nl staan erg veel links naar FC Utrecht gerelateerde voetbalsite's. Naast websites met het laatste voetbalnieuws rondom de club staan er ook links naar sites van bijvoorbeeld spelers en oud-spelers. Ook websites met informatie over het stadion, de kaartverkoop, wedstrijden kijken via internet, links naar info over dehuidige voetbal selectie van het eerste elftal, de historie en geschiedenis van FC Utrecht, uitslagen en stand in de Eredivisie voetbal, FC Utrecht spelers in Oranje, de prijzenkast van de club, foto's en video's, Live de wedstrijden in de Eredivisie kijken via internet live streaming, de FC Utrecht jeugdcompetitie en vrouwenvoetbal, FC Utrecht Forum, kaarten online kopen, David di Tommaso en nog veel meer.

FC Utrecht Headliner
Ook op de FC Utrecht headliner pagina vind je recent nieuws van de club. De bronnen die voor het voetbalnieuws op Fcutrecht.headliner.nl gebruikt worden zijn o.a. Soccernews Utregfanatic.nl, Voetbalzone, FC Utrecht.net, Voetbalprimeur, de officiële FC Utrecht website FC Utrecht.nl, FCU Fans en Supporters FC Utrecht Nieuwegein.

FCU Fans
FCUfans.nl is de website van de FC Utrecht supportersorganisatie Stichting True Support. Het is een erg mooie site met veel informatie en nieuws over de club. Naast het laatste nieuws vind je er alles wat je moet weten over de aankomende wedstrijden zoals het wedstrijdprogramma met tegenstanders, opstellingen, uitslagen, de stand, kaartverkoop en wedstrijdverslagen. Ook online vind je info over het stadion met historische informatie en een routebeschrijving. Je kan op de site ook meedoen aan de voorspellingscompetitie. Wanneer je je aanmeld als lid kun je deelnemen aan deze competitie. Voorspel de rust- en eindstand van de komende wedstrijd van FC Utrecht en voor de winnaars in de vier periodes en het eindklassement zijn mooie prijzen beschikbaar waaronder een seizoenkaart van FC Utrecht.

FC-Utrecht.org
FC-Utrecht.org is een fansite met aandacht voor alle elftallen. Je vindt op deze website daarom niet alleen aandacht voor het eerste elftal maar ook van  allen jeugdelftallen. Je moet dan denken aan de onder 10 tot en met onder 17, het vrouwenelftal, oud-FC Utrecht, jong FC Utrecht en de eerste selectie.

FC Utrecht.net
Op de website van FC Utercht.net komen vind je naast veel nieuwsitems over de club ook veel andere zaken zoals wedstrijdinformatie voor aankomende wedstrijden, stand in de Eredivisie, Prognose voor de eerstvolgende wedstrijd, wedstrijd historie, informatie over de kaartverkoop, topscorerslijst, statistieken, een supportersforum, alle club selecties dit seizoen van de D2 tot aan het eerste elftal met foto van de selecties, club topscorer en gele kaarten klassement, informatie over Stadion Nieuw Galgenwaard met routebeschrijving, vakindeling, Fanshop, geschiedenis van het voetbalstadion en veel foto's van Nieuw Galgenwaard, competitieschema Eredivisie met uitslagen en doelpuntenmakers vanaf het seizoen 1980-1981 (!), er is een fotopagina met mooie en leuke foto's van bijvoorbeeld Europa Cup wedstrijden en open dagen, er is een onder de supporters populair forum, er staan veel links naar FC Utrecht Youtube filmpjes en nog veel meer.