Opgericht: 19 juli 1908
Stad: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Voorzitter: Dick van Well
Stadion: De Kuip
Capaciteit: 51.137
Website: www.feyenoord.nl
Feyenoord is dé volksclub van Nederland. Het is opgericht in 1908 en heeft sindsdien altijd in de Nederlandse Eredivisie gespeeld. Thuiswedstrijden worden in het De Kuip gespeeld.De reserves van Feyenoord werken hun wedstrijden af in het Varkenoord. Aartsrivaal van Feyenoord is AFC Ajax. De Klassieker Ajax vs Feyenoord is de wedstrijd der wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord vierde met name in de jaren 1970 grote successen en is één van de meest succesvolle clubs in Nederland. Feyenoord kent een prachtige erelijst (éénendertig titels!) en een prachtige historie. Enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van Feyenoord zijn het winnen van de Champions League in 1970, het winnen van de Europa League in 1974 en 2002 en het eindigen als tweede in de UEFA Super Cup in 2002.

Feyenoord heeft een groot legioen achter zich staan. Zo worden thuiswedstrijden steevast bezocht door gemiddeld maar liefst 40.000 supporters. Bij uitwedstrijden reizen zo’n 1.000 tot 2.000 supporters mee met de selectie.

Prominente (oud) spelers Feyenoord

Jozsef Kiprich, Johan Boskamp, Cor van der Gijp, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Joop Hiele, Peter Houtman, Wim Jansen, Ulrich van Gobbel, Henk Duut, Henk Fraser, Johan Cruijff,  Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt, Royston Drenthe, John de Wolf, Gaston Taument, Lex Schoenmaker, Coen Moelijn, Wim Rijsbergen, Dick Schneider, Simon Tahamata, John Dahl Tomasson, Ivan Nielssen, Hendrik Larsson, Roy Makaay, John Metgod, Robin van Persie.

Prominente (oud) trainers van Feyenoord

Bill Julian (eerste Feyenoord trainer ooit), Jack Hall, Richard Dombi, Kees Pijl, George Sobotka (behaalde eerste kampioenschap), Wim Kment, Ernst Happel, Wiel Coerver, Clemens Westerhof, Thijs Libregts, Rinus Israel, Willem van Hanegem, Leo Beenhakker, Bert van Marwijk, Erwin Koeman, Mario Been, Giovanni van Bronckhorst.

Prestaties/ prijzen Feyenoord

Europacup 1: (1x) 1970
UEFA Cup: (2x) 1974, 2002
KNVB Beker: (13x) 1930, 1935, 1965, 1969, 1980, 1984, 1991, 1992, 1994, 1995, 2008, 2016, 2018.
Landskampioen: (15x) 1924, 1928, 1936, 1938, 1940, 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1974, 1984, 1993, 1999, 2017.

 
Relevante links

Feyenoord Rotterdam
Officiële website van Feyenoord. Uiteraad vind je hier het laatste nieuws van de Rotterdammers. Daarnaast biedt de website je nog veel meer informatie over de club zoals wedstrijd- informatie, uitslagen, de complete Feyenoord selectie, technische staf, trainingstijden, historische informatie over de club, info over het stadion en routebeschrijving, oudspelers, rondleidingen door het stadion, informatie over de kaartverkoop bij thuiswedstrijden maar ook voor uitwedstrijden, het legioen, seizoenskaarten en clubkaarten, Feyenoord foto's en video's.

Feyenoord supportersvereniging
Website van de officiële Feyenoord supportersvereniging. Je vind hier veel informatie over de supportersvereniging zelf maar ook Feyenoord nieuws, supporterszaken, wedstrijdinformatie, ledenaanbiedingen, de geschiedenis van de supptersvereniging, wedstrijdarchief en allerlei zaken rondom de organisatie van de supportersvereniging.

Feyenoord Academy
Dit betreft de officiële website van de jeugdopleiding van Feyenoord; de Feyenoord Academy. Het bevat ongelooflijk veel info over de jeugdopleiding. Je vindt er onder andere het programma voor de aankomende wedstrijden van de Feyenoord jeugd en de uitslagen van de gespeelde jeugdteams. Online staan ook alle jeugdeftallen inclusief spelersfoto's en spelerinformatie. Daarnaast is er info te vinden over Valkenoord, het complex waar de jeugdelftallen zijn thuiswedstrijden speelt. Wat leuk is, is dat  er op de site ook veel video's te vinden zijn van jeugdwedstrijden zoals goals en interviews.

Facebook
De officiële Feyenoord Facebook pagina. Op deze pagina vind je de laatste nieuwtjes en informatie. Ook worden er regelmatig foto's en Feyenoord video's geplaatst. Daarnaast kun je via Facebook reageren op de geplaatste berichten. Via de like button kun je aangeven dat je een geplaatst bericht waardeerd.

Twitter
De officiële Feyenoord Twitter pagina. Volg de laatste Feyenoord tweets via Twitter.  

FR12
Erg mooie en informatieve website over Feyenoord. Op FR12.nl vind je het laatste Feyenoord nieuws, info over de selectie, gewonnen prijzen, het bestuur met technische en medische staf, de FR12 Feyenoord webshop waar je veel Feyenoord attributen online kunt kopen, er staan veel fotoverslagen online, je vind er veel informatie over stadion de Kuip, het wedstrijdschema en speelschema van Eredivisie. Daarnaast worden er onder Dump veel video's van samanvattingen van wedstrijden, interviews etc getoond van de Rotterdamse club.

Feyenoord online
Feyenoordonline.com is een website gemaakt door en voor supporters van Feyenoord. De website is met een bezoek waard wanneer je geïnteresseerd bent in Feyenoord statistieken. Op de site staan veel statistieken over bijvoorbeeld de spelers (er is een uitgebreid spelersarchief) en het stadion. Op de website staan ook de laatste nieuws headlines. De spelersinformatie heeft betrekking op spelers die vanaf 1954 voor Feyenoord gevoetbald hebben.

Feyenoord Blog
Op deze Feyenoord blog vind je de laatste nieuwtjes van de club uit Rotterdam. Daarnaast bevat de site ook veel filmpjes, foto's en spelersinformatie. Ook vind je er rubrieken als transfers/ geruchten en spelers van toen.

FR Fans
FR-Fans.nl is een website over Feyenoord boordevol nieuws en informatie. Er is algemene informatie te vinden zoals wedstijdinformatie en kaartverkoop, informatie over de spelers in de Feyenoord selectie, verhuurde spelers en er staan veel foto's en video's online. Ook is er een link naar een Feyenoord webshop waar je veel Feyenoord merchandise kunt kopen zoals het nieuwe uitshirt en het nieuwe thuisshirt. De website biedt tevens een nieuwsarchief met veel ouder Feyenoord nieuws wat natuurlijk altijd leuk is om eens door te "bladeren". FR Fans heeft ook een eigen Facebook en Twitter account.

Feyenoord Fanshop
Op deze fanshop vind je honderden Feyenoord artikelen. Alle fanartikelen zijn gesorteerd naar categorie. Zo vind je er bijvoorbeeld wedstrijd, trainings en vrijetijds-attributen. Artikelen die onder andere in de fanshop te koop zijn: thuisshirt, uitshirt, trainingspakken, schoolartikelen, keepers attributen, sjaals, vlaggen, broekjes, sokken, shirts, ballen, kleding, rugzakken, sporttassen, petjes, agenda's, mutsen en nog veel meer. Leden van het Legioen krijgen doorgaans korting op het Feyenoord assortiment in de online shop.

Stadion de Kuip
Stadion de Kuip is een begrip in heel voetballend Nederland. Het Feyenoord stadion biedt een ongelooflijke sfeer tijdens wedstrijden van de Rotterdammers. Er hebben zich inmiddels al vele legendarische Feyenoord-wedstrijden, cupfinales en onvergetelijke concerten plaatsgevonden. Door de UEFA is het stadion bekroond met de 5-sterren status. Op de website van de Kuip vind je naast veel informatie over het stadion ook info over de eerstkomende concerten, wedstrijden en andere evenementen. Ook vind je er informatie over de club Feyenoord, kaartjesverkoop, route en een plattegrond van het stadion.

Feyenoord geschiedenis
Als je meer wilt weten over de geschiedenis en historie van Feyenoord dan is dit zeker een website die we je willen aanbevelen. Je vind er een uitgebreid overzicht van de historie van de Rotterdamse club. Lees hier ook online over de grote Feyenoord voetballers uit het verleden, roemruchte wapenfeiten, legendarische spelers en trainers, oud voorzitters, beste spelers allertijden en nog veel meer. Je leest hier over de oprichting van de voetbalclub, de eerste kampioenschappen, hoogte punten (de gouden jaren '30) en dieptepunten (de 20 mindere jaren), historische europeesche wedstijden, miskopen, een hall of fame en nog veel meer.

Feyenoord.com
Naast Feyenoord nieuws biedt deze website je ook (in het Engels) team-infomatie middels een spelers database, info over de club, kaart/ ticketverkoop, trainingsdata, adres van de Feyenoord fanshops, uitslagen en standen.

Feyenoord training
Ben je op zoek naar informatie over de trainingen van Feyenoord? Dan ben je op Feyenoordtraining.nl op het goede adres. Op deze website vind je niet alleen trainingstijden en datum's maar ook een kalender met de eerst volgende wedstrijden, de laatste twitter/ tweets berichten, foto's van de laatste trainingen en nog veel meer traininginfo.

Feyenoord Startpagina
Startpagina met enorm veel links naar Feyenoord gerelateerde websites. Naast de officiële sites vind je er veel links naar sites met bijvoorbeeld clubnieuws, transferinformatie, selectie dit seizoen, proffesionele sites, fansite's, websites met video en foto materiaal, forum's, links naar sites met programma's, standen en reanglijsten en nog veel meer interessante pagina's.

FR - Fanatic
Op Feyenoordfanatics.com vind je veel informatie over voetbalclub Feyenoord. Naast actueel nieuws vind je er veel clubinformatie zoals de gschiedenis van de club, gewonnen prijzen, info over de Kamaraadjes van Feyenoord, resultaten statistieken, elftalfoto's, shirtsponsors, info over het bestellen van seizoenskaarten, video's en foto's, de tegenstanders in de Eredivisie, stand, selectie, spelerscontracten, trainingstijden en transfers, jeugdselecties en info over de Feyenoord voetbalacademy. Op FR-fanatics vind je daarnaast ook een webwinkel waar je kleding met de geborduurde merknamen S.C.F. en FR-Fanatic online kunt kopen.

De Feijenoorder
Op deze prachtige website vind je veel mooie wedstrijdverslagen en verhalen van het heden en verleden. Er staan prachtige anekdotes op en je vind er prachtige verhalen over eigenlijk alles wat Feyenoord raakt. Leuk zijn ook de krantenknipsels en vele foto's die online staan.

FRFC1908
Op deze supporterswebsite van Feyenoord vind je naast het laatste nieuws veel ingezonden brieven van Feyenoord supporters. Je vindt er de mening van fans over alles rondom wat er met de club gebeurt. Je kan op de berichten ook zelf reageren.

Feyenoord Report
Op Feyenoordreport.nl staan de laatete nieuws items over Feyenoord Rotterdam. Naast deze nieuwsberichten vind je er het voetbalprogramma en de huidige Feyenoord selectie. Je kunt online reageren op de nieuwsartikelen.

Feyenoord Netwerk
Op Feyenoordnetwerk.to vind je net als op de netwerkpagina's van de andere voetbalclubs veel nieuws, in dit geval over Feyenoord. Daarnaast kun je deelnemen aan polls, kun je de man of the match kiezen, kun je discusseren op het Feyenoord forum, zie je er het laatste transfernieuws, alle uitslagen van Feyenoord en de rest van de Ereidivisie voetbal, de stand en kun je er jouw ideale opstelling insturen.

Feyenoord Startpagina
Op Feyenoordstartpagina.nl staan honderden links naar alles wat over Feyenoord gaat. Naast nieuwssites, fansites en weblogs vind je er ook links naar Feyenoord wallpapers, ringtones, hyvespagina's, Hooligans en ultra's pagina's, diverse forums, verzamelingen, websites over de stad Rotterdam, tattoo's en nog veel meer.