Heracles Almelo
Opgericht: 3 mei 1903
Stad: Almelo
Provincie: Overijssel
Voorzitter: Jan Smit
Stadion: Polman Stadion
Capaciteit: 8.500
Website: www.heracles.nl
Heracles Almelo is opgericht in 1903 en vernoemd naar de griekse halfgod Herakles. Het is één van de oudste professionele voetbalclubs van Nederland. De geschiedenis van Heracles kenmerkt zicht door wisselend uit te komen in zowel de ere- als eerste divisie in de Nederlandse competitie. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het gezellige Polman Stadion. De grootste successen werden door Heracles beleefd in de jaren 1940. In 1927 en 1941 werd Heracles Almelo zelfs kampioen van Nederland! Het werd ook drie keer kampioen van de eerste divisie.

Prominente (oud) Heracles Spelers:

Hendrie Kruzen, Steve Mokone, Hennie van Nee, Joop Schuman, Folkert Velten, Gert Jan Verbeek, René Kolmschot, Henk ten Cate, Rob Maas, Nico Jan Hoogma.

Prominente (oud) trainers:

Henk ten Cate, Gert Jan Verbeek, Fritz Korbach, Gert Heerkes, Ruud Brood, Peter Bosz.

Prestaties/ prijzen Heracles Almelo:

Landskampioenschap Eredivisie (2x): 1927, 1941.
Kampioen Eerste divisie (3x): 1962, 1985, 2005.

Stadions Heracles Almelo:

1903 – 1999     Stadion aan de Bornsestraat
1999 – heden    Polman Stadion
 ....   -   ....       Stadion aan de Weezebeeksingel?

 
Relevante links

Heracles Almelo
Heracles.nl is de officiële website van Heracles Almelo. Naast het officiële voetbalnieuws over Heracles vind je hier nog veel meer info over jouw favoriete voetbalclub zoals informatie over de kaartverkoop tijdens wedstrijden, verkoop van seizoenskaarten, informatie over de selectie, wedstrijden, speelschema, stand, voetbalprogramma, trainingsschema en seizoensstatistieken, routebeschrijving naar het Polman stadion, info voor de pers. Online vind je op de site ook de laatste twitterberichten over Heracels. Ook als je meer wilt weten over sponsormogelijkheden dan ben je op heracles.nl op het juiste adres. In de online fanshop vind je de officiele merchandise van Heracles. Zo kun je via deze webshop onder andere kopen: baby producten, ballen, caps & mutsen, fanartikelen, kleding, school(spullen), servies, sjaals & handschoenen, vlaggen en vaandels.

Supportersvereniging Hart voor Heracles
Hartvoorheracles.nl is de website van de officiële supportersvereniging van Heracles. Je vindt hier naast informatie over de supportersvereniging zelf, het laatste nieuws over de club, kun je jouw favoriete opstelling delen met andere supporters, vind je er fotoverslagen van trainingen en wedstrijden, kun je rapportcijfers geven aan je favoriete voetballers, het speelschema, opstellingen, ranglijsten en een nieuwsarchief.

HAFC
Op HAFC.nl vind je nieuws, foto's en wedstrijdverslagen van Heracles Almelo. Daarnaast vind je er het laatste transfernieuws, voor/ en nabeschouwingen van competitieduels, video´s van Heracles en merchandise artikelen van de club. Ook kun je via de website deelnemen aan de HAFC.nl manager.

Twitter
De Officiële Twitter pagina van Heracles Almelo. Op deze Twitterpagina vind je onder meer laatste voetbalnieuwtjes, wedstrijdinformatie, info over voetbaltrainingen, het laatste transfernieuws en nog veel meer. Volg de laatste Heracles tweets via het officiële Twitteraccount van de club.

Heracles Startpagina
Op deze populaire startpagina over voetbalclub Heracles Almelo vind je enorm veel links naar Heracles gerelateerde website's. Je vindt er links naar sites over onderwerpen als huidige spelers en oud-spelers en huidige trainers - oud-trainers, het Polman stadion, de officiële websites, de sites met het laatste Heracles voetbalnieuws, fansites, video's en filmpjes, info over de businessclub van Heracles, de historie en geschiedenis van de vereniging, het (voetbal) stadion, Heracles op TV, waar vind je de Eredivisie livestreams, speelschema, voetbaluitslagen en standen/ ranglijsten en nog veel meer. Op de Heracles startpagina vind je links naar alle interessante websites over de Heracles FC! 

Heracles Headliner
Via Heracles.headliner.nl kun je het laatste Heracles nieuws op de voet volgen. Deze headliner pagina toont je het laatste nieuws van veel voetbalsites zoals Voetbal International, Goal.com, Voetbalprimeur, Voetbalzone, ELF Voetbal, Heracles.nl (de officiële Heralces website), voetbalcentraal en De Telegraaf. Via RSS worden de nieuwsitems op deze pagina getoond en u wordt vervolgens doorgeleid naar de betreffende nieuwssites zelf.

Facebook
Dit is de officiële Heracles Facebook pagina. Op Facebook plaatst de club regelmatig de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over de spelersselectie, de jeugd, stadion, transfers, voetbalnieuws, het voetbalelftal etc.