Opgericht: 19 september 1912
Stad: Breda
Provincie: Noord-Brabant
Voorzitter: André Lieshout
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Capaciteit: 19.000
Website: www.nac.nl
NAC Breda is opgericht op 19 september 1912 en speelt jarenlang op het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal. NAC Breda is een echte volksclub met altijd een gezellige sfeer op de tribunes van het stadion aan de stadionstraat. Wereldberoemd in Nederland is het avondje NAC. Een mix van bourgondische gezelligheid, drank, fanatisme en liefde voor de NAC zorgt ervoor dat de sfeer in het stadion bij thuiswedstrijden intimiderend is.

Degradatie in 2015 en promotie in 2017

In het seizoen 2014-2015 gaat het niet goed met NAC Breda. De club verslijt drie trainers (Nebojsa Gudelj, Eric Hellemons en Robert Maaskant) en heeft enkele prima spelers in de selectie zoals Adnane Tighadouini en Demy de Zeeuw maar geen van allen weten het tij te keren. De club eindigt als zestiende in de competitie en verliest vervolgens van Roda JC in de play-offs waardoor het voor het eerst sinds 1999 naar de Eerste divisie degradeert. Na twee seizoenen promoveert NAC in 2017 weer terug naar de Eredivisie.

Prominente (oud) spelers NAC Breda:

Antoon Verlegh, Kees Rijvers, Leo Canjels, Daan Schrijvers, Frans Bouwmeester, Nico Rijnders, Ad Brouwers, Bertus Quaars, Martin Vreijsen, Ton Lokhoff, Kees Kuijs, Pierre van Hooijdonk, Edwin Zoetebier, Julian Jenner, Edwin de Graaf, David Mendes da Silva, Yassine Abdellaoui, Graham Arnold, Archil Arveladze, Maarten Atmodikoro, Rade Bogdanovic, Marcel Brands, Dick van Burik, Orlando Engelaar, Glenn Helder, John Karelse, John Lammers, Rob Penders, Peter Remie, Jelle ten Rouwelaar, Twan Scheepers, Earnest Stewart, Kees van Wonderen, Mike Zonneveld, Leonardo Vitor Santiago.

Prominente (oud) trainers NAC Breda:

Harold van Zundert, Robert Maaskant, Ernie Brandts, John Karelse.

Prestaties/ Prijzen NAC Breda:

Landskampioen (1x): 1921
Kampioen Eerste divisie (1x): 2000
Winnaar KNVB beker (1x): 1973

Stadions NAC Breda:

1940 – 1996     Stadion aan de Beatrixstraat
1996 – heden   Rat Verlegh Stadion

 
Relevante links

NAC Breda
De officiële website van NAC Breda. Op deze clubsite vind je naast het laatste officiële voetbal nieuws van NAC ook veel informatie over de club, spelers, wedstrijden, standen, Eredivisie etc. Wanneer je op zoek bent naar de info over zowel de eerste selectie als de jeugdselecties dan ben je op deze website op het juiste adres. Daarnaast vind je er de trainingstijden van het eerste elftal, info over teams en organisatie, kidsclub, info over de kaartverkoop bij thuiswedstrijden en uitwedstrijden, verkoop van de seizoenskaarten, info over de supportersvereniging en de clubraad van NAC, alles over de businessclub, bereikbaarheid zoals routebeschrijving en routekaart van het NAC stadion, info over eventuele rondleidingen, het NAC museum, voetbalprogramma en agenda, uitslagen, ranglijsten, geschiedenis, historie en nog veel meer.

Supportersvereniging NAC
Op de website van de supportersvereniging vind je naast -uiteraard- info over hoe je lid kan worden, ook recent NAC nieuws met mooie achtergrond verhalen en foto's, Daarnaast vind je er de aankomende activiteiten die worden georganiseerd, informatie over de georganiseerde busreizen voor uitwedstrijden, bestuur van de vereniging en contactgegevens.

De Rat
De Rat is een fanzine voor NAC supporters. Op derat.nl vind je veel informatie over dit magazine voor supporters. Daarnaast vind je op de website veel achtergrond informatie over alles rond om de club, spelers en supporters. Ook vind je er uitslagen van de laatst gespeelde wedstrijden met doelpuntenmakers, de stand, topscorers, statistieken, historie - geschiedenis van de club, is er een forum, kun je er de speler van het jaar kiezen, vind je er info over de huidige competitie, eredivisiewedstrijden, bekerwedstrijden, oefenwedstrijden, info over de ticketbox en hoe je kaartjes kunt kopen, stadioninformatie en nog veel meer.

NAC Breda 1912
Op deze website vind je veel NAC nieuws. Daarnaast vind je er wedstrijdverslagen, interviews en achtergrondinformatie bij uit- en thuiswedstrijden. Er staat eenm wedstrijdkalender op de website met het aankomende voetbalprogramma in de Eredivisie, je kunt reageren op nieuwsartikelen, vind je er de laatste NAC Twitter Tweets etc. Er wordt ook aandacht geschonken aan de geschiedenis van de club, de beginjaren de hoogte en dieptepunten, de successen, NAC in Europa en historie. Je vind er alles over de spelersselectie van dit seizoen, statistieken van wedstrijden dit voetbaljaar, routebeschrijving naar het Rat Verlegh stadion en info over oud spelers.

Voetbal in Breda
Voetbalinbreda.nl is een complete voetbalwebsite voor alle voetballiefhebbers van de gemeente Breda. Niet alleen van NAC maar van alle amateurverenigingen uit de gemeente. Op de website staan alle uitslagen, wedstrijdverslagen en video`s van de wedstrijden gespeeld in het weekend al op de zondagavond online! Je vindt er een uitgebreid nieuwsaanbod. Op Voetbalinbreda.nl vind je elke dag actueel voetbalnieuws met interviews, specials en allerlei andere leuke items. 

Facebook
De officiële NAC Facebook pagina. Op deze Facebook pagina van NAC vind je de laaste NAC nieuwtjes. Je ziet er veel clubinformatie, achtergronden, intervieuws, wedstrijdverslagen, foto's en video's, voor- en nabeschouwingen van wedstrijden, het voetbalprogramma, aanbiedingen en nog veel meer.

NAC Headliner
Op deze pagina over NAC op Headliner.nl vind je het laatste NAC nieuws. Middels RSS bied Headliner je erg veel nieuwsberichten. Deze nieuwsitems komen van andere websites als Voetbal International, Goal.com, FC Update, ELF Voetbal, Soccerway, voetbalprimeur, voetbalcentraal, De Telegraaf, BN de Stem en de officiële NAC clubwebsite. 

NAC startpagina
Op deze pagina van startpagina.nl vind je veel links naar websites die over NAC Breda gaan. Er staan links naar fansites op, wesbites over selectiespelers, forums, hyvepagina's, online webshops, sites die gaan over oud-spelers, website over het Rath Verlegh stadion en sites met het laatste NAC voetbal nieuws. 

Twitter
De officiële Twitterpagina van NAC Breda. Op dit Twitter account van NAC vind je de laatste tweets over jouw favoriete voetbalclub. Naast de laatste nieuwtjes vind je er achtergrondinformatie, interviews, video's, wedstrijdschema, uitslagen van wedstrijden, tussenstanden en resultaten van jong-NAC en nog veel meer.

NAC Netwerk
Op nac.netwerk.to staan recent nieuws over alles rondom de voetbalclub. Naast nieuwsitems vind je er de favorite opstelling van supporters, stand in de Eredivisie, voetbaluitslagen, voetbalkalender, een forum waar je je mening over alles rondom NAC en het Eredivisie voetbal kan geven, clubinformatie over bijvoorbeeld opstellingen, uitslagen, live wedstrijden online kijken via internet streaming, statistieken en prijzen, transfers van spelers etc.

NAC Verzamelsite
De NAC verzamelsite is een verzamelwebsite van allerlei artikelen van NAC. Op de website vind je veel verschillende NAC artikelen zoals entreekarten, programmaboekjes, boeken, fanartikelen, voetbalplaatjes, stickers en nog veel meer. Er wordt ook nog gezocht naar verschillende artikelen dus wanneer je nog iets hebt van de club wat interessant is dan kun je dit eventueel ruilen of verkopen. 

F7 Breda
F7breda.nl is een fotosite met een enorm aanbod van mooie foto's van jouw favoriete club NAC. Het betreft een onafhankelijke website die alles rondom de club via fotomateriaal in beeld brengt. Niet alleen van het voetbal zelf maar ook van de beleving er om heen en de passie en strijd van de fans rondom wedstrijden en trainingen. Niet alleen op het veld maar ook op de tribunes. Je vindt er foto's van onder andere het stadion aan de Beatrixstraat en het Rat Verleghstadion, de B-Side, Vak G, F7 en de Eretribune. Zoals gezegd niet alleen foto's van wedstrijden zelf maar ook rondom de wedstrijd, in de stad en rond en in het stadion. Niet alleen mooie plaatjes van het beruchte Avondje NAC, maar ook fotoreportages van uitwedstrijden en zelfs uitstapjes naar het buitenland voor europacupwedstrijden en/of oefenwedstrijden vind je online op deze fotosite.

Breda Loco's
Breda loco's is oorspronkelijk opgericht met als doel de staantribune's terug te krijgen in het voetbalstadion van NAC. Nu, enkele jaren later is de vereniging er voor de bevordering van de eenheid onder supporters en de sfeer en in en om het stadion. Op de website vind je een nieuwsarchief, uitgevoerde acties van de vereniging, agenda, webshop, foto's en filmpjes, sponsors en nog veel meer.

Nacstreetleague
Stichting Teamplay@NAC is een maatschappelijke stichting van de betaald voetbalorganisatie NAC Breda. Teamplay@NAC heeft samenwerkingsverbanden met meer dan 100 instellingen en bedrijven in de regio Breda. Hiermee organiseert het succesvolle regionale projecten en activiteiten.

NAC Supporters
Blijf via Nacsupporters.nl op de hoogte van het laatste NAC Voetbal nieuws. Op deze leuke NAC website vind je naast het laatste nieuws ook foto's, filmpjes, het voetbalprogramma, uitslagen en ranglijst, informatie over de spelers- selectie, links en nog veel meer.