Opgericht: 31 augustus 1913
Stad: Eindhoven
Provincie: Noord-Brabant
Voorzitter: Peter Swinkels
Stadion: Philips Stadion
Capaciteit: 36.500
Website: www.psv.nl
PSV Eindhoven is als Philips Sport Vereniging in 1913 opgericht. PSV is een club met een rijke historie aan prijzen en en heeft vele topvoetballers voortgebracht. Gouden periodes waren er bijvoorbeeld midden jaren ’70 toen de gebroeders van de Kerkhof met PSV diverse prijzen won. In 1978 werd bijvoorbeeld de UEFA Cup gewonnen. Tussen ’86 en ’92 behaalde PSV maar liefst zes keer het landskampioenschap en won het drie keer de KNVB beker. In 1988 met Guus Hiddink als trainer won PSV zelfs de Europacup 1 door in de finale van Benfica te winnen.

Grote talenten die doorbraken in de (inter)nationale top voetbalden voor PSV. Voorbeelden zijn Philip Cocu, Romario, Ruud van Nistelrooij, Ronaldo en Ibrahim Afellay.

PSV speelt zijn thuiswedstrijden in het Philips stadion nabij het centrum van Eindhoven. Het stadion heeft geen hekken meer waardoor de supporters nog dichter op het veld zitten. Het sfeervolle stadion heeft een capaciteit van 35.000 toeschouwers. PSV heeft op dit moment zo’n 29.000 vaste seizoenkaarthouders en het stadion is de laatste seizoenen steevast uitverkocht.

Prominente (oud) PSV spelers:

Willy van der Kuijlen, Coen Dillen, Piet Fransen, Jan van den Broek, Hans van Breukelen, Eric Gerets, Luc Nilis, Jan Heintze, Ibrahim Afellay, Jan van Beveren, René van der Kerkhof, Willy van der Kerkhof, Gerrie Deijkers, Harry Lubse, Ronald Koeman, Erwin Koeman, Berry van Aerle, Philip Cocu, Ruud van Nistelrooij, Romario, Ronaldo, Mark van Bommel, Arjen Robben, Alex, Mateja Kezman, Berend Scholtens, Lieuwe Steiger, Twan Scheepers, Ernest Faber, Stan Valckx, Jan Poortvliet, Jaap Stam, Ruud Gullit, Soren Lerby, Ola Toivonen, Danny Koevermans.

Prominente (oud) PSV trainers:

Bobby Robson, Sam Wadsworth, Huub de Leeuw, Kees Rijvers, Ronald Koeman, Bram Appel, Jan Reker, Thijs Libregts, Eric Gerets, Guus Hiddink, Hans Westerhof, Aad de Mos, Dick Advocaat, Huub Stevens, Jan Wouters, Fred Rutten.

Prestaties/ prijzen PSV:

Landskampioen (24x): 1929, 1935, 1951, 1963, 1975, 1976, 1978, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1992, 1997, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2015, 2016, 2018.
KNVB beker (9x): 1950, 1974, 1976, 1988, 1989, 1990, 1996, 2005, 2012.
Johan Cruijff Schaal (10x): 1992, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2003, 2008, 2012, 2015.
Europa Cup I (1x): 1988.
UEFA Cup (1x): 1978.

Stadion PSV Eindhoven:

1913 – heden Philips stadion

 
Relevante links

PSV Eindhoven
Officiële website van PSV. Op dé website van PSV vind je alles wat je van de club moet weten. Naast het PSV voetbalnieuws vind je er wedstrijdinformatie, de competitieagenda, voorbeschouwingen op aankomende wedstrijden, nabeschouwingen van gespeelde wedstrijden, info over alle teams van PSV inclusief de jeugdteams, alles over de club als bijvoorbeeld de organisatie, Historie- geschiedenis van de club, info over kaartverkoop van losse kaartjes en kaartverkoop van seizoenskaarten, de PSV fanstore, de PSV Community, PSV Business, info over prijzen qua lidmaatschap, seizoenskaarten en lossen kaartjes, het Philips Stadion, De Herdgang PSV, het PSV Forum, en info over Eredivisie Live waar je thuis via je tv of online via de pc live wedstrijden kunt zien via bijvoorbeeld online streaming. Online kunt je op de website van PSV ook het competitieschema van de club zien, alle PSV voetbaluitslagen in de Eredivisie, KNVB beker toernooi, Europa league en oefenwedstrijden, topscorers, de spelersselectie, ranglijst en stand in de Nederlandse Eredivisie.  

PSV.TV
Op PSV TV kijk je je ogen uit. Je vindt er de nieuwste video's online van samenvattingen, intervieus, mooiste doelpunten en acties, voor- en nabeschouwingen etc. Op psv.tv vind je alle actuele video's van jouw favoriete club. Je kunt de video's een rating meegeven zodat er een ranking ontstaat met de meest gewaardeerde video's. De filmpjes gaan niet alleen over dit seizoen in de Eredivisie maar ook staan er veel video's met oud beeldmateriaal online van bijvoorbeeld de vorige seizoenen maar ook staan er videos online van vroeger met mooie momenten in de Europa Cup, Championsleague en bekerwedstrijden met grote spelersnamen in het veld. Ook is er een hall op fame met grote voetbalnamen in de PSV geschiedenis en staan er filmpjes online van de PSV Jeugdopleiding.

Facebook
PSV ontbreekt uiteraard niet op Facebook! Word net als duizenden andere PSV-supporters lid van PSV op Facebook. Op de PSV facebookpagina worden via het prikbord regelmatig nieuwtjes over de voetbalclub geplaatst, polls, foto's en video's, kun je reageren op alle geplaatste Facebookberichten, kun je middels de "like" button aangeven dat je bepaalde berichten kunt waarderen. Ook is er een forum op Facebook waar je met andere fans kunt discusseren over verschillende PSV onderwerpen.

Twitter
Volg PSV op Twitter! Op dit officiële twitter-account van PSV vind je de allerlaatste tweets over jouw favoriete voetbalclub. Follow de Eindhovenaren op haar Twitteraccount en blijf middels de laatste tweets op de hoogte van de laatste nieuwtjes, uitslagen, standen, geruchten, transfers, nieuws van spelers, trainers, selectie, voetbalwedstrijden, stadion, interviews en nog veel meer. Volg net als duizenden andere supporters PSV Eindhoven via de laatste Twitter tweets.

PSV Inside
Psvinside.nl is een mooie website met heel veel clubinformatie. Naast het laatste nieuws vind je er er columns, voetbalkalender, interviews, fotoreportages, tussenstanden en uitslagen van de wedstrijden, je kunt meedoen aan verschillende polls, je vind er historische informatie over de club, video's en filmjes over de club van spelers, trainers en wedstrijden, info over de Herdgang en het PSV stadion en nog veel meer!

PSV Supportersvereniging
Website van de supportersvereniging van PSV. Naast informatie over de vereniging zelf vind je er PSV nieuws, de laatste berichten vanuit de supportersvereniging, info over hoe je lid kan worden, de activiteiten die de vereniging organiseert, het supporteshome en supporterswinkel, info de door de club  gewonnen prijzen (landstitels, kampioenschappen, KNVB beker en Europa/ UEFA cup), clublied, historie en verjaardagen van de spelers en trainers, de spelersselectie, wedstrijdprogramma, uitslagen en stand in de Eredivisie, wedstrijdstatistieken, info over oefenwedstrijden, wedstrijden voor de KNVB beker, je kan meedoen aan een PSV pool en nog veel meer.

PSV Nieuws
Op de website psvnieuws.nl vind je het laatste PSV nieuws verzameld via rss. Psvnieuws verzameld voor jou het laatste voetbalnieuws van verschillende PSV-website's zoals PSV Ultra's, AD Sportwereld, PSV TV, Voetbal International, PSV Netwerk, Telesport, de website van de supportersvereniging, Brabants Dagblad, De Volkskrant, Eindhovens Dagblad, Fifa, PSVjeugd.nl en PSV.nl.

PSV Fans United
De PSV Fans United supprtersvereniging probeert middels diverse sfeermiddelen en het organiseren van sfeeracties de sfeer in het Philips Stadion te verhogen en te verbeteren. Daarnaast is er de website waar je het laatste nieuws rondom deze supportersvereniging kunt vinden. Daarnaast is er ook veel ruimte voor PSV voetbalnieuws, de aankomende en reeds gespeelde competitieduels in de Eredivisie, wedstrijden voor de KNVB beker, oefenwedstrijden en Europacupwedstrijden, het aankomende voetbalprogramma, info over de kaartverkoop (losse voetbalkaartjes en seizoenskaarten), fanshop en informatie over een lidmaatschap bij PSV Fans United.

PSV Report
PSVreport.nl is een leuke PSV website met voetbalnieuws over de club. Naast nieuws vind je er ook het aankomende voetbalprogramma voor wedstrijden in de Eredivisie en uitslagen van gespeelde competitiewedstrijden. Hiernaast vind je er de complete PSV selectie van dit seizoen. Op alle nieuwsberichten op de site kun je reageren indien je dat wenst.

PSV Netwerk
Op de website psv.netwerk.to vind je het laatste PSV nieuws. Via RSS verzameld de site de laatste nieuwsberichten van andere websites. Naast voetbalnieuws kun je er ook wedstrijduitslagen voorspellen, is er een voetbalkalender met de nog te spelen wedstrijden, kun je mee-discusseren op het voetbalforum, kun je de man van de wedstrijd kiezen, is er een poll waaraan je kunt deelnemen, is er de stand in de Eredivisie, kun je jouw ideale opstelling kenbaar maken en veel meer clubinformatie.

PSV Startpagina
Dé startpagina voor PSV supporters. Op deze startpagina van PSV vind je enorm veel links naar websites over jouw favoriete voetbalclub PSV. Naast nieuwssites vind je er links naar websites met de volgende onderwerpen: fansites, spelerssites, PSV fanshops, PSV communities, links naar supportersverenigingen, Hyves en Facebookpagina's, PSV TV, Eredivisielive met live online wedstrijden, ex-spelers, websites met foto's, video's, Eredivisie voetbal nieuws, formums, Philipsstadion, De Herdgang, Gemeente Eindhoven, geschiedenis, weblogs, PSV jeugd, filmpjes, andere sporten en nog veel meer.

Lighttown Madness
Website van een fanatieke groep PSV supporters die regelmatig acties organiseren om PSV te steunen. Op de website vind je informatie over Lighttown Madness, de laatste acties, Lighttown Madness merchandise, Foto's, Video's en links naar de Facebook en Hyvespagina van Lighttown Madness.

PSV Headliner
Op deze website vind je het laatste PSV nieuws. Headliner.nl is een website wat van verschillende voetbalclubs het nieuws verzameld en bundelt. Op de PSV pagina vind je het PSV- nieuws van verschillende bronnen zoals de Telegraaf, soccernieuws.nl, voetbalcentraal.nl, Goal.com, ELF Voetbal, Voetbalzone en Voetbalprimeur, Voetbal International, diverse clubsites, PSV TV, PSV.nl, Eredivisielive en nog veel meer websites.