SC Heerenveen
Opgericht: 20 juli 1920
Stad: Heerenveen
Provincie: Friesland
Voorzitter: Jelko van der Wiel
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Capaciteit: 26.100
Website: www.sc-heerenveen.nl
Sportclub Heerenveen is één van de populairste voetbalclubs uit het Friesland. sc Heerenveen, wat al bijna twintig jaar onafgebroken in de eredivisie voetbalt en ook nog eens bijna altijd bij de eerste 10 eindigt, heeft met name door een succesvol transferbeleid vele grote talenten in de selectie gehad. Het speelt aanvallend en daarmee aantrekkelijk voetbal wat vaak voor (bijna) een uitverkocht Abe Lenstra Stadion zorgt.

Veel jonge talenten zien sc Heerenveen als een ideale opstap naar de topclubs in Nederland of buitenland. Het scoutingapparaat van sc Heerenveen haalde spelers als John Dahl Tomassom, Ruud van Nistelrooy, Marcus Alback, Afonso Alves, Klaas Jan Huntelaar, Danijel Pranjic en Miralem Sulejmani.

Prominente (oud) spelers

Arnold Bruggink, Ali el Khattabi, Johan Hansma, Arno Hofstede, Mario Been, Jon Dahl Tomasson, Ruud van Nistelrooy, Marcus Allback, Afonso Alves, Klaas Jan Huntelaar, Danijel Pranjic, Miralem Sulejmani, Harris Huizingh, Rene van der Gijp, Jan de Jonge, Kees Kist, Abe Lenstra, Igor Kornejev, Gerard de Nooijer, Dennis de Nooijer, Boudewijn Pahlplatz, Erik Regtop, Erik Tammer, Hans Vonk

Prominente (oud) trainers

Sjoerd van Zuylen (eerste officiële trainer), Theo Eikenaar, Anton Dalhuysen, Abe Lenstra, Piet van der Munnik, Volgert Vis, Laszlo Zalai, Frits Korbach, Foppe de Haan, Gert Jan Verbeek, Jan de Jonge, Ron Jans.

Prestaties/ prijzen sc Heerenveen

KNVB beker: (1x) 2009.Verliezend finalist: 1993, 1997.

Stadion sc Heerenveen

Abe Lenstra stadion. Het Abe Lenstra stadion is vernoemd naar de legendarisch voetballer Abe Lenstra. Het stadion biedt plaats aan 26.100 toeschouwers.

 
Relevante links

sc Heerenveen
Officiële website van SC Heerenveen. Je vindt hier het laatste nieuws over sc Heerenveen. Daarnaast staat er een agenda online met het trainingsschema, is er Heerenveen TV met de laatste interviews, samenvattingen, voor- en nabeschouwingen op video, informatie over wedstrijden van de club, uitslagen, standen, de spelers selectie, info over de organisatie, het Abe Lenstra stadion, historie, kaartverkoop, prijzen van kaartjes om wedstrijden te bezoeken, een online ticketshop, plattegrond, juniorclub en de Heerenveen Feanshop.

sc Heerenveen forum
Op dit polulaire Heerenveen forum kun je met andere supporters meediscusseren over aan sc heerenveen gerelateerde onderwerpen. Zo kun je meepraten over de laatste transfers en geruchten, de gespeelde wedstrijden, het elftal van Heerenveen, de technische staf, trainers en medische staf, de sfeer in het stadion, over de prijzen van seizoenskaarten of losse kaartjes, live voetbal kijken, het Abe Lenstr Stadion, oud-spelers, uitslag van gespeelde wedstrijden, keepers, middenvelders, verdedigers en aanvallers in het elftal, het bestuur , hoofdtrainer en nog veel meer voetbal onderwerpen.

Fean Fan
Leuke supporterssite met recent nieuws over sc Heerenveen. Op de site staat daarnaast erg veel info over reeds gespeelde en aankomende wedstrijden. Wil je weten tegen wie Heerenveen de volgende wedstrijd moet spelen of wil je de uitslagen weten van de onlangs gespeelde wedstrijden? Dan ben je op Feanfan.nl op het goede adres. Daarnaast vind je er de huidige stand, is er regelmatig een poll, staan er uitslagen van alle gespeelde Heerenveen Eredivisie, beker, europese en oefenwedstrijden online, vind je er de huidige spelers selectie incl foto's, uitslagen en standen Eredivisie, veel voetbal statistieken, een fotoboek gemaakt bij competitieduels, sfeerimpressies en nog veel meer.

Youtube
sc Heernnveen heeft een eigen videokanaal op Youtube. Je vindt hier alle video's van de club online. Je vind hier samenvattingen van wedstrijden van het eerste elftal maar ook van jeugdwedstrijden,, interviews met spelers, voor- en nabeschouwingen en nog veel meer video's. Je kan via dit Youtube kanaal niet live wedstrijden volgen.

Twitter
sc Heerenveen is uiteraard ook op Twitter te vinden! Op dit officiële twitter-account van sc Heerenveen vind je de allerlaatste tweets over jouw favoriete voetbalclub. Follow Heerenveen op haar Twitteraccount en blijf middels de laatste tweets op de hoogte van de laatste nieuwtjes, uitslagen, standen, geruchten, transfers, nieuws van jong-heerenveen, wedstrijdinformatie en nog veel meer. Volg net als duizenden andere supporters sc Heerenveen via Twitter.

sc Heerenveen Supporterswereld
Op deze wesbite over de Friese club staat enorm veel informatie. Naast actueel nieuws vind je er info over bijvoorbeeld de club zelf, het komende voetbalprogramma, recente voetbaluitslagen, de laatste competitie standen, alle spelers dit seizoen, scheidsrechters, het Abe Lenstra stadion en de sc Heerenveen merchandise.

sc Heerenveen Startpagina
Op deze veel bezocht startpagina vind je enorm veel links naar websites welke met sc Heerenveen te maken hebben. Of het nu om de websites over de club zelf gaat, websites over de huidige selectie of over oud spelers, je vind op er op de Heerenveen startpagina links naar toe. Andere onderwerpen op deze pagina zijn Abe Lenstra, fansites, stadions, wedstrijden en kaartverkoop, uitslagen van verschillende seizoenen, foto's en video's, en links naar veel meer Heerenveen gerelateerde website.

Frisian Pride
Op Frisianpride.nl kun je recent clubnieuws vinden. Daarnaast staat er op de site een overzicht van alle nieuwe en vertrokken spelers, de laatste transfers, informatie over wedstrijden, achtergrond informatie van de club, info over het aanvragen van een seizoenskaart, een forum, chat, aanvragen clubkaart, supporterssongs en nog veel meer.

Fean Online
Feanonline.nl is een veelbezochte website waar je onder andere het laatste sc Heerenveen nieuws vindt. Daarnaast vind je er veel informatie over het lopende voetbalseizoen zoals de spelers-selectie, teamfoto's, de voorbereiding, foto's van wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie maar ook van gespeelde Europese duels, historie van Heerenveen, transferoverzicht van de laatste jaren, de roemruchte geschiedenis van sc Heerenveen met o.a. Abe Lenstra, video's van spelers uit het huidige elftal maar ook van oud-spelers, de stand in de Eredivisie en recente uitslagen van sc Heerenveen.