Opgericht: 7 februari 1903
Stad: Venlo
Provincie: Limburg
Voorzitter: Hai Berden
Stadion: Seacon Stadion (De Koel)
Capaciteit: 8.000
Website: www.vvv-venlo.nl
VVV is oorspronkelijk voortgekomen uit een voetbalvereniging (De Gouden Leeuw) opgericht door een groep vrienden voordat het na enkele naamswijzigingen in 1903 Venlose Voetbal Vereniging genoemd werd. VVV speelde tot aan 1953 afwisselend in de Eerste klasse en Tweede klasse. Na de fusie van VVV met Sportclub Venlo in 1954 ging VVV in de hoogste divisie van het betaalde voetbal spelen en versloeg het in zijn eerste wedstrijd direct Ajax. In 1959 werd de KNVB beker zelfs gewonnen.

Na enkele mooie voetbaljaren in de Eredivisie met o.a. een derde plaats in 1961, volgde in 1962 degradatie naar de Eerste divisie en zelfs tweede divisie. Er volgde financiële problemen in die tijd. Vanaf 1972 werd de weg omhoog echter weer ingeslagen met uiteindelijk resultaat in 1976 weer promotie naar de Eredivisie. In 1987 en 1988 eindigde VVV tweemaal succesvol op de vijfde plaats in de Eredivisie. Sinds die tijd speelt VVV weer afwisselend in de Ere- als Eerste divisie. VVV blijft echter een geducht tegenstander in met name in eigen Stadion De Koel. De gezellige sfeer in het stadion kenmerkt de club. De Koel heeft een capaciteit van 7.500 toeschouwers. VVV heeft echter plannen voor de bouw van een nieuw stadion.

VVV-Venlo wordt in het seizoen 2016-2017 voor de derde keer in de clubhistorie kampioen in de Jupiler League.

Prominente (oud) spelers VVV:

Jan Klaassens, Dick Advocaat, Maurice Graef, Harry Heijnen, Tijani Babangida, Faas Wilkes, Coy Koopal, Ger van Rosmalen, Nordin, Amrabat, Remy Reynierse, Stan Valckx, Beb Bakhuys, Stefan Kurcinac, Marcel Meeuwis, Luwamo Garcia, Keisuke Honda, Gonzalo Garcia Garcia, Ruben Schaken, Gijs Nass, Gerald Sibon, Earnest Stewart, Marcos Vampeta, Herman Teeuwen, John de Wolf, Patrick Paauwe, Dennis Gentenaar.

Prominente (oud) trainers:

Rob Baan, Hans Kroon, Jan van Dijk, Josef Gesell, Willy Kment, Frans Körver, Adrie Koster, Jan Morsing, Herbert Neumann, Jan Reker, Ferdi Silz, Hennie Spijkerman, Sef Vergoossen, André Wetzel.

Stadions VVV Venlo:

1903 – 1972 Stadion De Kraal
1972 – heden Stadion De Koel

Prestaties/ prijzen VVV Venlo:

KNVB Beker (1x): 1959
Kampioen Eerste divisie (3x): 1993, 2009, 2017

 
Relevante links

VVV Venlo
De officiële website van VVV. Op de website vind je het laatste officiële VVV Clubnieuws. Daarnaast vind je er ongelooflijk veel clubinformatie zoals hoe ziet de organisatie er uit?, informatie over het stadion De Koel, routebeschrijving, historie en geschiedenis van de club VVV en de club in de media. Ook is er natuurlijk alles te vinden over de selectie met info en foto's van alle selectie-spelers de technische en medische staf met trainers en verzorgers, trainingstijden, de stand in de competitie, uitslagen van de reeds gespeelde wedstrijden en het aankomende voetbalprogramma, informatie over de voetbalvrouwen van VVV, alles over jong VVV zoals de spelers selectie, voetbalprogramma, stand op de ranglijst en de uitslagen van de laatste competitieduels, kaartverkoop van losse kaartjes voor thuiswedstrijden en de verkoop van seizoenskaarten. Ook is er een VVV webshop/ fanshop en vind je er informatie over het live kijken van voetbalwedstrijden via Eredivisielive.

Fanclub d'n Twellefde Man
Mooie website over VVV met erg veel informatie over de club. Naast het laatste nieuws vind je er online informatie over onder andere de georganiseerde busreizen naar uitwedstrijden, info over de club zoals de clubgeschiedenis, de kaartverkoop bij zowel thuis- als uitwedstrijden, de stadions, wedstrijden zoals het programma, uitslagen en de stand op de ranglijst, de spelersselectie met de selectiefoto en spelerfoto's. Supporters kunnen ook terecht op de website voor info over bijvoorbeeld de speler van het seizoen verkiezing, het voorspellen van uitslagen, VVV merchandising,VVV Muziek en links naar websites die gaan over de club.

Facebook
De officiële Facebook pagina van VVV. Word net als andere fans lid van VVV op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwsberichten over de club, de laatste wedstrijdinformatie, de nieuwste foto's en video's het laatste transfernieuws en nog veel meer.

Twitter
VVV ontbreelt natuurlijk niet op Twitter. Follow VVV nu via het officiële VVV Venlo Twitter account!. Volg net als duizenden andere supporters jouw favoriete voetbalclub via Twitter en ontvang de laatste tweets van de club. Via tweets blijf jij op de hoogte van de laatste nieuwtjes, vind je er links naar bronnen van nieuws, interviews, videos, transfernieuws, geruchten, meningen, cijfers, aankomende wedstrijden en uitslagen en nog veel meer!

Venlonaren
Een erg leuke website over VVV is Venlonaren.net. Op de site staan actuele nieuwsberichten over de club. Ook vind je er leuke historische items, Twitterberichten, clubinformatie, info over het voetbalstadion, de historie van de club, de spelersselectie, het komende voetbalprogramma van oefenwedstrijden, competitiewedstrijden en wedstrijden om de KNVB beker, collumns van supporters en multimedia items zoals mooie foto's en fimpjes.

VVV Headliner
Op de VVV pagina van Headliner.nl vind je het laatste VVV Voetbalnieuws. Middels RSS feeds haalt headliner de nieuwsberichten van andere websites binnen. Bronnen waarvandaan de nieuwsberichten afkomstig zijn: Soccernews, Het Parool, De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Sportdome, De Volkskrant, Voetbalcentraal, Voetbal International, Voetbalzone, Voetbalprimeur en Goal.com